În cadrul proiectului Stimularea asociativității legumicultorilor doljeni, desfășurat de Fundația pentru Dezvoltarea Economiei Sociale, pe baza unei finanțări acordate de Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii, ne-a fost acordat un scurt interviu de către Dl. Cătălin Dascălu, președintele Cooperativei cultivatorilor de varză și alte legume din localitatea Moțăței, Dolj.

Proiectul s-a desfășurat în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, cu obiectivul general reprezentat de facilitarea constituirii unei cooperative agricole de legumicultori, într-un bazin legumicol doljean cu tradiție, obiectiv ce a fost realizat cu succes.

Începând din luna ianuarie 2022, membrii fondatori ai noii cooperative legumicole au beneficiat de consultanță de specialitate pentru planificarea afacerii în primii ani de activitate ai cooperativei. Planul de afaceri rezultat va fi folosit atât pentru atragerea unor finanțări viitoare, cât și pentru obținerea unor contracte de furnizare cu retalieri din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FDAgri.ro

Reunim educația, sprijinul financiar, tehnologia agricolă și modele de afaceri care pot fi adaptate pentru a crește accesul la piață și pentru a sprijini colaborarea dintre fermierii locali.

Contact

Șos. Pipera nr. 42, Globalworth Plaza, et. 1, Sector 2, București